• +40 769.076.852
  • fimm@valahia.ro

Istoric

Incepand cu anul universitar 1992-1993 s-a infiintat Facultatea de Stiinte Tehnice si Tehnologice in cadrul Universitatii VALAHIA Targoviste prin Hotararea de Guvern nr. 288/01.06.1992.

Din anul universitar 1993-1994 Facultatea isi schimba denumirea in Facultatea de Inginerie functionand sub aceasta titulatura pana in anul 1995 cand se scindeaza in Facultatea de Ingineria Materialelor si Tehnologie si Facultatea de Inginerie Electrica In prezent cele doua domenii de licenta ale facultatii sunt fie acreditate (Ingineria materialelor, Inginerie mecanica ), fie autorizate (Mecatronica si robotica) urmand ca în termen legal sa intre în procedura de acreditare C.N.E.A.A.

Din anul 2005 Facultatea de Stiinta si Ingineria Materialelor isi schimba denumirea in Facultatea de Ingineria Materialelor, Mecatronica si Robotica. Misiunea Facultatii de Ingineria Materialelor, Mecatronica si Robotica poate fi sintetizata astfel: a) pregateste ingineri cu competente atat pentru industrie, cat si pentru cercetare si invatamant. b) are rolul de centru stiintific si tehnologic pentru intreprinderile industriale din zona in care activeaza.

Pregatirea complexa a viitorilor specialisti ii face capabili sa utilizeze eficient sisteme si echipamente, sa aplice tehnici moderne de fabricatie si tehnologii noi in diferite domenii. Pregatirea superioara a viitorilor specialisti se realizeaza pe baza unor planuri de invatamant flexibile. Disciplinele prevazute contin cunostinte moderne, apeland la metode si tehnici adecvate de calcul.

Scoala doctorală de Inginerie mecanică a fost acreditată prin Ordinul M.E.C.T.S. nr. 4966/31.08.2010, în urma evaluării realizată de comisia de specialitate a Ministerului Educatiei Cercetarii Tineretului si Spotului.

Incepand cu anul universitar 2012 - 2013 Facultatea de Inginera Materialelor Mecatronica si Robotica isi schimba denumirea in Facultatea de Inginera Materialelor si Mecanica.